Klímaszerelés Budapesten

Klímaszerelés Budapesten – egy nagyon változatos munkaterület minden nemű építőipari tevékenység szemszögéből :)

Nézzük meg ennek a kihívásait és előnyeit a budapesti belvárosi  / panel / családi ház területén.

  •  A belvárosban a régi polgári házak 60-80 cm-es falai igazi kihívást jelentenek a klímaszerelés szempontjából. Itt elő kell venni a “Nagy puskát”azaz a 9 joule ütő erővel működő fúró kalapácsot… (amire már érdemes a szomszédságot is felkészíteni.) Ez egy speciális gyémántfejes korona fúró szárral van ellátva ami szó szerint porrá zúzza a téglát. Ha minden klappol ez a dolog zajosabb része 1-2 óra alatt készen van. Hálisten a porszívó feltalálójáért, (ebben biztos a házi asszonyok is osztoznak) aránylag kevés porral meg lehet úszni egy ilyen beavatkozást. Mindenesetre a Budapest belvárosi klímaszerelés nem a legegyszerűbb része a munkánknak. A 3,5 – 4,5 méteres belmagasságról nem is beszélve. Néha a létrán való artista mutatványok sem ritkák. A háború után renovált, vagy a 60-as években felújított régi falak sok meglepetést okoznak klíma szerelés közben Budapesten. A kültéri egységeket ezért mindig a feltételezett villany vezetékek alá vagy fölé szoktuk elhelyezni, mert néha a legelképzelhetetlenebb helyről kerül elő áram alatt lévő vezeték. A másik fontos kérdés a kültéri helye. A legtöbb belvárosi házban szabályozva van a klíma elhelyezése. Ennek oka a műemlék védelem…ami érthető város vedelni szempontból. Viszont a nyár Budapest belvárosában is klímaszerelőért kiállt, ezért szükséges a találékonyság, és amit eddig felesleges térnek gondoltunk, mos bejön a képbe… a lifthof. Ez az udvar az udvarban kis kürtő majd minden régi házban megtalálható. Néha csak ide kerülhet fel a klíma, hogy senkit ne zavarjon. A cseppvíz elvezetés a következő kérdés. Ugyanis nyáron a levegő páratartalma sokkal magasabb, és a vízpára a fizika törvényei alapján a leghidegebb ponton lecsapódik. Ez a kondenzálódott víz akár több liter is lehet naponta. Sok társasházban már ez szabályozva van, így ezt is érdemes átgondolni, hogy nem egyszerűbb e akár a lakáson belül megoldani ezt a problémát, pl csap szifonba vagy mosogatóba bevezetni. Summa summárom a pálmát a Budapesti belvárosi Klímaszerelés viszi a nehézségi versenyben.

 

  •  A panellakások megjelenésével egy új probléma tűnt fel felhőtlen életünk egén. A beton kitűnő hőtároló tulajdonsága, amit a panel lakó honfitáraink cseppet sem erényként értékelnek. A nyáron meleg, télen hideg negatív tulajdonságon mostanában azzal próbálnak segíteni, hogy nikecell szigetelésbe burkolják a házakat.                                                                        A klíma szerelés Budapest eme körzeteibe kiszámíthatóbb mint a belvárosi lakások szövevényes áram és csőhálózatai közti kockázatos fúrás, de itt is van egy tipikus mumus ami aztán ha jön akkor nagyon bosszantó, A VAS!!! igen a betonvas. A kőkemény betont így is nehéz fúrni, különösen azzal a nagy bunkó 4-5 cm vastag fúrószárral, de amikor a kétharmadán túl vagy és már (örülsz a szomszéddal együtt), hogy hamarosan jöhet a vákuum szivattyú, akkor megáll a fúró, és csak egy helybe darál és darál. A vas különös jó hatással van a nagyon olcsó !!!40e Ft-os!!! fúrószárra. Ezért inkább új lyuk következik, ez kb 10-ből 3 lakásban előfordul. Aztán jön a kültéri kiemelése az ablakon, a már felszerelt konzolra. Na ezt csak olyan ember végezze akinek nincs tériszonya. Meredek egy akció, és a klímaszerelés Budapesti szemszögéből a legveszélyesebb, de szakszerű csapatunk megoldja az efféle kihívásokat. A csúcs viszon az amikor a szerelő rá kell, hogy feküdjön a kiemelt 35-40 kg-os kültérire, hogy becsavarozza a rögzítő csavarokat.  Ha ez megvan jöhet a hőn áhított hang…a vákum szivattyú berregése. Szóval a panelba felszerelt klíma Budapesti viszonylatban a második a szelési rangsorba.

 

  • Budapesti családi házas környéken a klímaszerelés a legsimább, főleg ha figyelme vesszük az előbb említett kihívásokat. Általában a poroterm, vagy az egyszerű tégla falak jól fúrhatóak, és nincs annyi meglepetés a falban mint a belvárosban.  A kültéri egységek elhelyezése sem okoz sok gondot, mert a házhoz általában kert is tartozik. Cégünk egész Budapest területén vállalja Hűtő/Fűtő inverteres klímák telepítését, rövid határidővel és kedvező áron.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email