Mikor tisztíttassuk a klímánkat?

Klímatisztítás – de mikor?

Klímatisztítás időpontjának jó kiválasztása.

Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam e ezt a blog bejegyzést… de az idei tapasztalatom meggyőzött róla, hogy ez egy fontos téma.

Ahhoz, hogy az alábbi  területekhez egyáltalán eljussunk…

  • légúti megbetegedések megelőzése
  • Garancia vesztés elkerülése
  • Klíma teljesítmény megőrzése

Jól kell a Klímatisztítás időpontját megválasztani. A szezonban ( Június-Augusztus vége) egy klímásnak aludni sincs ideje a sok szerelés miatt. Ekkor szembesül a kedves megrendelő, hogy a klímások 99,999%-a nemet mond a Klímatisztítás megrendelsésre…ahogy sajnos nekem is jó néhányszor tennem kellett.

Ezért a legjobb a tavaszi, vagy őszi időpont választás a tisztításra.

Facebook oldalunkon egy új akciót tettünk közzé!

A Klímagáz feltöltésről egy másik blogban fogok írni:)

A klímák tisztítása nemcsak garanciális kérdés, de egészségügyi problémákhoz vezethet ha nem ügyelünk az időbeni tisztításukra. Ezenkívül a légkondik hatásfoka is csökken ha a belső egység el van tömődve.

A legtöbb légúti megbetegedést nem a megfázás okozza, hanem a klíma belső egységének élpárologtatóján felgyülemlett gombák, és ezek fertőzött spórái, amik a klíma indításánál szerte szállnak a hűtött helységben. Nyilván a helyes hőfok beállítás ettől még fontos!

A gyártók éves szinten 1-2 karbantartást írnak elő. Erre érdemes odafigyelni, mert ha ezt elhanyagoljuk, az esetleges probléma garancia vesztést okozhat. Ha pl. a hűtő bordák eldugulnak, a kompresszornak sokkal többet kell mennie a kívánt cél elérése érdekében, mint egy tiszta készüléknél. Ez is azt mutatja, hogy jól felfogott érdekünk a rendszeres klíma karbantartás.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email