Fűtés klímával – Ár érték arányban legjobb Fűtő klímák – A+++

Mitől jobb egy Fűtésre optimalizált klíma egy normál inverteres klímától?

A kérdés jogos, hiszen egy átlagos inverteres klíma is képes fordított üzemben a fűtésre. Ez egy bizonyos hőmérsékleti tartományban meg is állja a helyét, de a globális felmelegedésnek köszönhetően a telek, és a nyarak egyre szélsőségesebbek. Ez azt jelenti, hogy a telek lehetnek akár olyan hidegek, mint amilyen extrém meleg volt az idei júniusban.

Fűtés klímával – a gyakorlatban

Vásárláskor sokan ezzel a kérdéssel indítanak…ugye ez már inverteres? Hát persze, mivel régi típusú on-off klímákat már nem is forgalmaznak. Ehhez kapcsolják a második kérdésüket…ugye ez fűtő klíma is? Erre a korrekt válassz, hogy lehet vele fűteni, de nagy mínuszokban ezek a klímák már nem tudnak fűteni, és rengeteg energiát vesz fel az állandó olvasztás…ennél már jobb a villany radiátor.

Ismérvei egy jó Fűtő klímának:  Fontos a vásárlás előtt győződjön meg róla!!! A beltéri mérete még a normál 3.5 kw kivitelnek is kb 90-100 cm. Ez azért fontos mert sokkal nagyobb az BTU érték, azaz a levegő áramlás menyisége. A spirálisan alakított külső hőcserélő sokkal több gáz áramlik azonos időszakban, karter fűtés méretezése . Fűtésre optimalizált klíma ezt kell, hogy tudja.

De hogy ne íjeszek el senkit a klímás fűtéstől, had ajánljak néhány jól bevált FŰTÉSRE OPTIMALIZÁLT típust. Fontos tudni pár dolgot mielőtt megvennénk a berendezést.

GREE CSALÁD: COMFORT-X, GREE G-TECH, GREE AMBER.

POLÁR KLÍMÁK:  Magyar cég, megbízható szervizhátérrel. A klímáik csendesek és a kompresszorokra 5 év garaciát adnak. Mgyar Brand díjjat kapot a cég. A SIEH0035SDU fűtő klíma magas felszereltsége és kiváló ,4,6 SCOP értéke miatt keresett.

Yamato (by Gree) az Alpin nevű klímái kiválóak fűtésre.

  • Milyen kompresszor van a gépben, azaz ki gyártja, van e rá + garancia
  • Van e karter fűtés a kompresszorban? Ez azért fontos mert nagy hidegben a gáz besűrűsödik, és rontja a hatásfokot, sőt a keveredése az olajjal folyadék ütést is okozhat.
  • Van e tálca fűtés a gépben? Ez a külső hőcserélőről leolvadó jég visszafagyását gátolja meg
  • Az előremenő cső mérete? Nagyobb pl. 5 Kw körüli fűtő klímáknál nem ritka a 12-es méret, a 10-es helyett. Ennek az oka a bővebb forró gáz áramlás.

 

Mint azt már előző blog bejegyzéseinkben leírtuk, a klímás fűtés nem egyenlő az árammal fűtéssel… SŐT sokkal gazdaságosabb még a modern gázkazánok által kínált fogyasztási adatoknál.

Fűtés klímával vagy gázzal?

Már rég elmúlt az az idő amikor az emberek összehúzták a szemöldöküket, és csak lesajnálóan néztek rád, hogy milyen maradi vagy… árammal fűtesz?
Hát ami igaz az igaz, árammal tényleg költségesebb fűteni mint gázzal. De a Klímás fűtésnél az áram csak a plusz hő, a Klíma hűtőközeg sűrítése által előállított hőhöz. Nyilván a Klíma kompresszornak van fogyasztása, például egy 3,5 KW-os készülék 0,9 KW áramot fogyaszt óránként, ami 39 Ft ( – rezsicsökkentés)!  Tehát kijelenthető, hogy jóval költségkímélőbb Klímával fűteni mint Gázzal.

A klímás fűtése előnye az, hogy a levegőt, nagy sebességgel fűti fel, és ezután csak szinten tart, nem állandóan megy a kompresszor. Az inverternek köszönhetően nincs nagy indítóáram felvétel, és a hőmérséklet elérés előtt már leszabályozza a motor sebességet.

Új építésű ingatlanoknál a Gáz fűtés kiépítése a csonktól a kéményig 1,5 – 2 Millió Forint is lehet. És akár hetekig is eltarthat. Ez egy klímánál/hőszivattyúnál akár egy nap alatt elkészül.

Mennyibe kerül klímával fűteni?

Ehhez egy új mértékegységgel kell megismerkednünk az “SCOP” értékkel. Ez minden klímaberendezésen kötelező jelleggel szerepel, jelentése “fűtési jóságfok”. Ez a mértékegység mutatja meg, hogy 1 KW felvett áramból, hány KW hőenergiát állít elő a berendezésünk.

Nézzük akkor először a gáz árakat: 1m3 gáz ára 103-120 Ft. Az elért fűtési eredmény függ a gázkészülék minőségétől, modernségétől. 1m3 gáz 9,5 KWh= 1KW energia 13,65 Ft

A Klímaberendezéseknél az egyenlet a következő: Érdemes fűtésre 4 SCOP vagy e feletti berendezést vásárolni,  ami azt jelenti, hogy 37 Ft/ KW áron számolva 4-es SCOP érték esetén az összeg 9,25 Ft.

Tehát a képlet egyszerű, a hazai árak, és az időjárási szokások fényében érdemesebb Inverteres légkondival fűteni, mint gázzal!

Mégis felvetődik a kérdés, milyen klímát rendeljek meg ha fűteni is akarok vele?

Mi a GREE cég három típusát favorizáljuk, mivel ezek a készülékek gyakorlatilag DAIKIN minőségi követelményeknek felelnek meg, de az áraik 20-30 %-al olcsóbbak a nagy Japán neveknél.

A következőkben három 3,5 Kw-os fűtő klímát nézünk meg a GREE cég kínálatából

Az első a Gree Comfort X, ami már csepptálca fűtéssel ellátott készülék, és -20 fokig garantálja a meleg befúvást. Jellemzői:

Gree-Comfort-X

– IDŐZÍTÉS
– KARTERFŰTÉS
– WI-FI VEZÉRLÉS
– CSEPPTÁLCAFŰTÉS
– COLD PLASMA SZŰRŐ
– LCD KIJELZŐ
– TURBO FUNKCIÓ
– 8°C-OS TEMPERÁLÁS
– HŰTÉS -15°C KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETIG
– FŰTÉS -20°C KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETIG
– VENTILÁTOR FORDULAT SZABÁLYOZÁS
– ÓRA BEÁLLÍTÁS/KIJELZÉS
– LÉGÁRAM IRÁNYÁNAK BEÁLLÍTÁSA
– TÁVIRÁNYÍTÓBA INTEGRÁLT HŐMÉRŐ (I FEEL)
– KÖNNYEN KEZELHETŐ

A második a Gree Amber, na ez már egy combos fűtő klíma 12-es előremenő csővel ami a nagyobb mennyiségű forró hűtőközeg áramlásban segít télen. Ajánlott minimum ebben gondolkodni ha más fűtési rendszer nem áll a rendelkezésünkre. Jellemzői:

GREE AMBER

– 3D LÉGÁRAM
– LCD KIJELZŐ
– IDŐZÍTÉS
– WI-FI VEZÉRLÉS
– TURBO FUNKCIÓ
– 8°C-OS TEMPERÁLÁS
– ÓRA BEÁLLÍTÁS/KIJELZÉS
– CSEPPTÁLCAFŰTÉS
– COLD PLASMA SZŰRŐ
– HŰTÉS -15°C KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETIG
– FŰTÉS -22°C KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETIG
– KÁRTYÁS KAPCSOLÓ ILLESZTHETŐ HOZZÁ
– VÁLASZTHATÓ VEZETÉKES ÉS INFRA TÁVIRÁNYÍTÓ
– LÉGÁRAM IRÁNYÁNAK BEÁLLÍTÁSA
– VENTILÁTOR FORDULAT SZABÁLYOZÁS
– TÁVIRÁNYÍTÓBA INTEGRÁLT HŐMÉRŐ (I FEEL)

A harmadik a Gree U Crown. Ez a légkondi már minden extrával rendelkezik amivel egy prémium klíma kell, hogy bírjon. Motoros 3D légáram, Fűtésre optimalizált kültéri elem. 12-es előremenő cső, Dizájnos belső egység. Jellemzői:

GREE U-CROWN

– WI-FI VEZÉRLÉS
– KARTERFŰTÉS
– IDŐZÍTÉS
– LCD KIJELZŐ
– 3D LÉGÁRAM
– TURBO FUNKCIÓ
– CSEPPTÁLCAFŰTÉS
– COLD PLASMA SZŰRŐ
– 8°C-OS TEMPERÁLÁS
– ÓRA BEÁLLÍTÁS/KIJELZÉS
– LÉGÁRAM IRÁNYÁNAK BEÁLLÍTÁSA
– VENTILÁTOR FORDULAT SZABÁLYOZÁS
– HŰTÉS -15°C KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETIG
– FŰTÉS -30°C KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETIG
– VENTILÁTOR SEBESSÉGÉNEK BEÁLLÍTÁSA
– TÁVIRÁNYÍTÓBA INTEGRÁLT HŐMÉRŐ (I FEEL)

Mi alapján lőjük be a fűtő klíma nagyságát?

  • Négyzetméter
  • Légköbméter
  • + 30% felül kalibrálás

Mindezek ismeretében a Klíma választásnál érdemes figyelembe venni a szervíz háttér, és az alkatrész ellátás meglétét is.

Cégünk ezen három klímát jó szívvel tudja ajánlani, mivel ár/érték arányban a legjobbak a piacon!

Hívjon bizalommal, és kérjen ajánlatot ezen készülékekre.

Környezetvédelmi szempontok

Három fontos “ZÖLD” gondolat a következőkben.
Ha mindenki felelősen gondolkodna az üvegházhatással kapcsolatban, sokkal kevesebb széndioxidot állítanánk elő, mint eddig. A feltételek mára már adottak, egy Zöldebb világ megteremtésére. A napenergia óriási energiaforrás, amit hazánk nagyon csekély mértékben használt ki eddig. A Klímás/hőszivattyús rendszerek legjobb párosítás a napelemhez. Főleg új építésnél éri meg, mert a Gáz kiépítésének az árát bele lehet tenni a rendszerbe. Az így épült házak 0% CO kibocsátásúak lesznek. A környezettudatosság ma már nem “Úri hóbort” , mivel a Klíma és napelem árak is jóval lejjebb kúsztak, mint akár 2-3 éve voltak. Viszont ezt a témát nem szabad csak a pénzügyi oldaláról megközelíteni, mert a világ amit kaptunk a mi felelősségünk, hogy az unokáink is megkapják e? Tehát ez a szemlélet is a 0%CO kibocsátású fűtés rendszerek felé mutatnak.

A szmogriadók sajnos a téli hónapok mindennapos velejárói.
A sok légúti betegség oka a szennyezett levegő, sőt aki ilyen helyen él akár asztmatikus betegség is kialakulhat. Főleg a vidéki, kertes házas régióban, a jó öreg vegyes kazánok birodalmában, a téli estéken szennyezettebb a levegő mint Pesten hétfő reggel, a csúcsban. Ennek az oka a nedves fával fűtés, vagy ne adj Isten az egyéb háztartási szemét eltüzelése. Ismét a pénz…ma már a jobb minőségű hasított akác, tölgy köbmétere a gáz árakat is túlszárnyalja, nem beszélve a klímás fűtés áraknál. Tehát ez is a klímás fűtés felé billenti a mérleget.

A globális Felmelegedés okozója a magas CO kibocsátás.
Földünk úgy lett megalkotva mint egy élő szervezet. Ha mindennap mérget eszünk, iszunk garantáltan megbetegszünk. A füstgázok megzavarják ezt a globális rendszert, és átalakítják az időjárási szokásokat. Nem feltétlenül melegszik az időjárás, hanem extrémmé válik, és a szélsőségek miatt nem várt katasztrófák is megjelenhetnek. A golf áramlás irányának az átalakulásától, a tavasz esőzéses hónapok eltolódásán át egészen az júliusi havazásig elmehet a történet. Ezek a hatások Afrikát, és a fejlődő régiót még inkább sújtják, mivel a föld ezen részei nincsenek gazdaságilag felkészülve ezekre a szélsőséges időjárási megnyilvánulásokra. Ha egy kicsit tudatosabban gondolkodunk, leállunk, vagy csökkentjük a CO kibocsájtásunkat a mikro környezetünkben.

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email