A+++ Fűtésre optimalizált Klíma? Miért jobb mint a többi? 375e Ft telepítve

Mint az várható volt, az energia pánik…direkt nem írok válságot, mert energia van, csak sok rossz körülmény együtes hatása az ár drágulás.  De ettől még a számlát ki kell fizetni. Ebből a apropóból írom a cikkem. A leghatékonyabb fűtés télen a hőszivattyú elven működő klímák beszerelése, akár aletív megoldásként a gáz mellé.

Vásárláskor sokan ezzel a kérdéssel indítanak…ugye ez már inverteres? Hát persze, mivel régi típusú on-off klímákat már nem is forgalmaznak. Ehhez kapcsolják a második kérdésüket…ugye ez fűtő klíma is? Erre a korrekt válassz, hogy lehet vele fűteni, de nagy mínuszokban ezek a klímák már nem tudnak fűteni, és rengeteg energiát vesz fel az állandó olvasztás…ennél már jobb a villany radiátor.

Ismérvei egy jó Fűtő klímának:  Fontos a vásárlás előtt győződjön meg róla!!! A beltéri mérete még a normál 3.5 kw kivitelnek is kb 90-100 cm. Ez azért fontos mert sokkal nagyobb az BTU érték, azaz a levegő áramlás menyisége. A spirálisan alakított külső hőcserélő sokkal több gáz áramlik azonos időszakban, karter fűtés méretezése . Fűtésre optimalizált klíma ezt kell, hogy tudja.

Mint már más cikkekben is taglaltam a legjobb választás a A+++ fűtő klímák választása, ami SCOP 4,2-5,1 közötti tartomány: https://klima-szerelo.eu/ar-ertekben-a-legjobb-futo-klimak/ 

Az Electrolux legújabb generációs fűtő klímái az Avelenche, és az Avalache Haw nem semmi ár érték arányt hoztak a piacra. A gyártó garantálja a -25 c fokig való stabil működést. Az osztott befecskendezőnek köszönhetően sokkal erőteljesebb a forró hűtőközeg áramlás. Ami  fontos még a választásnál a beltéri mérete, ami a hőcserélő A+++ méretére is utal. A fűtésre optimalizált klímáknál ez fontos ismérv….

folytatjuk

Bejegyzés megosztása

Facebook
Email